lauantai 24. maaliskuuta 2012

Alfin omat kujeet.

Alf oli sitten eilen tehnyt omia hommiaan työpäiväni aikana. Laittanut makuuhuoneen uuteen uskoon. Repinyt petivaatteet pitkin huonetta ja kotiin tullessani nukkui tyytyväisenä peittoni päällä. :D Hieman nauratti kun toinen niin unenpöpperöisenä siitä kerältä heräsi kun kotiin tulin. :)

Alfilla on vahtiminen herännyt lähiaikoina aika voimakkaasti esiin. Eilen metsänreunassa kävellessä pimeällä alkoi yhtäkkiä murista ja tuhahdella niskakarvat pystyssä metsän suuntaan. Ihmettelin, että mitä se nyt sielä näkee niin hetken päästä sieltä tuli kaksi teiniä, varmaan salatupakalta. ;) Sen verran kiinnijääneen näköisiä olivat. Samoin kun nostin Alfin illasta syliin ja siitä sitten sattui huomaamaan ikkunassa pihapiirissä kulevan ihmisen. Vahti sitten koko loppuillan ikkunaa. Vähänkin jos sieltä suunnasta kuului ääniä murhati heti. Hiljeni kyllä käskystä. Yritän opettaa siihen, että kerta ilmaisu riittää jostain epäilyttävästä, koska mielestäni koiran kyllä kuuluu ilmaista mahdollinen tunkeilija. Nyt on vielä alkuun ainakin hieman liian innokasta ilmaisua pentu kun on, mutta toivon ettei jää päälle.

Haku puolella olen miettinyt haukkuilmaisun opettamista. Pohdiskelin Alfin kohdalla kumpaa ilmaisutapaa tulevaisuudessa käyttäisin, rullaa vai haukkua. Esineiden tuominen on sen verran hakusessa Alfilla ja ohjaaminen tähän myös itsellä, että voipi olla haukku ilmaisun olevan parempi ratkaisu. Alf vaan on kovin hiljainen muutoin kuin näissä vahtipuuhissaan, että saa nähdä millä saan haukun irtoamaan. Vielä en ole varsinaisesti koittanutkaan. Enemmänkin seuraillut koiraa mikä saa haukun irtoamaan. Tosin täytyy kyllä sanoa ettei tällä hetkellä juuri muut kuin tälläiset vahtitilanteet ja epävarmat tilanteet. Pitää seuraavilla vapailla koittaa ulkona haukkua. Sisällä en aio edes harjoitella ettei vahingossakaan käy niin, että haukkuminen mielletään sisätiloissa tapahtuvaksi. Kerrostalossa ei varmaankaan kovin moni naapuri tästä ilahtuisi. ;)

Muutoin Alf on kyllä reipas poika. Ruokailut ovat aiheuttaneet pientä ihmettelyä. Alf kun ei oikeen malttaisi keskittyä syömiseen. Lähtee kesken syömisen ihmettelemään mielenkiintoista asiaa jonka sattuu huomaamaan. Ääni, tapahtuma tai esine. No, ruokakuppi on lähtenyt aina nenän edestä jos ruokailuun ei olla keskitytty. Vaihtelevalla menestyksellä on sitten oppi mennyt perille. Kahteen ruokailu kertaan siirryttiin jo kun kolmen ruokailu kerran kuviossa jäi aina yksi syömättä tai osittain syömättä ja selvästi paremmin on ruokahalua löytynyt kun kahteen kertaan on siirrytty.

Tämä viikko harmillisesti jäi treeneistä taukoa kun väittivät, että minun pitäisi töissä olla?? :D Kotona ja lenkin yhteydessä ollaan sitten otettua tottista vaihtelevalla menestyksellä. Aika paljon on Alfia alkanut kiinnostaa ympäristössä tapahtuvat asiat. Lenkillä kuitenkin ei karkaa toisten koirien luo ja tulee kutsusta luokse vaikka jotain mielenkiintoista näkyisikin. Hieman viivettä luoksetulossa oli eilen kun lenkkeilijä ehti niin lähietäisyydelle, että houkutus oli lähes suunnaton. :D Onneksi sitten tuli kuitenkin ja sain ylpeänä antaa kehut. ;) Lenkkeilijä ei tainnut kyllä vaan tykätä erityisesti vapaana kulkevasta koirasta. Noin niinkun ilmeestä päätellen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti