tiistai 31. tammikuuta 2012

Opettelua, opettelua.

Huomasin tänään, että hampaiden katsominen on Alfin kanssa yllättävän hankalaa. Aloitettiin sitten hampaiden tutkiminen. Alkuun taisteltiin ja väännettiin asiasta kunnes muutaman kerran sain ne hampaat katsottua. Ja hurjaa taistelua olikin. Sittemin illasta otin uudestaan nakin palasten avulla ja ja ensimmäisen taistelun jälkeen kun sain Alfin hetkeksi paikalleen niin, että antoi nätisti minun kurkkia suuhun palkkasin heti namulla. Kuinka ollakkaan tämän jälkeen pikku herra antoi katsoa hampaansa ja avata kitansa nätisti. Samoin kun tutkittiin korvat, tassut, pallit, pylly ym. Alf nökötti nätisti paikallaan ja antoi tutkia. Ja nakit söi riemulla kun ne annoin. :)

Tehtiin tänään myös metsälenkkiä. Samoiltiin ihan uusilla reiteillä ja välillä mentiin vähän matkaa umpihangessa. Alf tuli koko matkan vapaana ja hienosti taas seurasi missä minä menen ja pysytteli lähietäisyydellä. Kerran jäi pusikon toiselle puolelle kyhjöttään, eikä liikkunut perääni. Tällöin jouduin sitten kutsumaan. Käytin sen luoksetulo harjoitukseen. Kutsuin siis "tänne" komennolla ja ohjasin sivulle istumaan. Hienosti tuli ensimmäisestä kutsusta. Samoin kun eksyttiin melkein poliisikoiralaitoksen pihoille kun seikkailtiin. Törmättiin mieheen jolla oli 1 sakemanni ja 2 malinoisia hihnassa ja muutama muu ihminen pyöri ympärillä. Alf kiinnostui, mutta kutsusta tuli luokse ja lähti mukaani kun vaihdettiin suuntaa. Pariin otteeseen jäi tuijottamaan koirien suuntaan ja kuuntelemaan. Kutsuni tulla luokse vei kuitenkin voiton. :) Olin taas niin ylpeä. Vaikka toisaalta, etäisyys oli kuitenkin aika turvallinen. En tiedä miten Alf olis malttanut minua kuunnella jos olisimme ihan lähelle osuneet. Kotipihassa kylläkin seurasi kiltisti minua kun ohitettiin saman talon sekarotuinen uroskoira. Vaikka uros sieltä vähän meille ärähteli. Myöhemmin illalla kyllä Alf sitten antoi rappukäytävässä ääninäytettä kun tämä toinenkin haukahti. Tosin lopetti kyllä kun kielsin ja tuli perässäni ulos. Ajoittain pientä "mutinaa" päästeli, mutta hiljeni aina komennosta ja huomion sain nakinpalalla ja liikkumalla poispäin..

Eiköhän tuosta poikasesta vielä mies tule. :D Naapurin kanssa tultiin samallla hissillä ylös ja Alf istui nätisti ja haisteli naapurin kasseja ja kättä. Ei osoittanut pelkoa, eikä juuri ujoutta. Avoimesti haisteli, mutta ei osoittanut mitään suurta kiinnostusta. Mielestäni hyvää hissikäyttäytymistä. :)

Nyt ei ole uutta kuvaa laittaa kun kamerasta on akku loppunut ja olen unohtanut laittaa lataukseen. Yritän musitaa ladata sen viikonlopuksi kun on vapaata niin saan taas uusia kuvia. Iso poikahan tuosta on nyt jo tullut. Kasvaa ihan silmissä. Ystävänikin sanoi, kun ei ollut viikkoon nähnyt, että kasvaa todella nopeasti ja näyttää vanhemmalta kuin 10 viikkoiselta.

Tästä ystäväni vierailusta piti mainita, että tehtiin sillain, että jätin ulko-oven raolleen ja hän tuli sisään pimpottamatta. Alf istui olohuoneessa ja katsoi tulijaa, katsoi minua ja kun annoin "Mene vaan" käskyn niin meni eteiseen haistelemaan tulijaa. Otti vastaan avoimesti silityksiä ja rapsutuksia. Ei haukkua, ei murinaa. Hännän heilutusta, käden nuolemista ja kengännauhojen syömis yrityksiä. Hyvä käytöksinen holskunpoikanen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti